« Terug

HR-taken binnen de tandartspraktijk, de tandarts aan de leiding

PUP-Andere-benadering-blog-1.jpg14 nov

Gemotiveerd personeel is moeilijk te vinden. Het is een tijdrovende klus en uw dagen zitten al vol. Uitzendkrachten of personeel via bemiddeling zijn uiteraard mogelijkheden, maar dan heeft u zelf niet de match gemaakt. Voor het creëren van binding met de praktijk is het van belang dat u zelf actie onderneemt bij werving en selectie.

HR tandarts

Polijst uw Praktijk kan u hierin ontzorgen. Als onafhankelijk bureau ondersteunen wij u bij uw HR taken en trainen u daarbij. Van werving en selectie tot aan contractbeëindiging. U leert delegeren en uw personeel op een prettige wijze aansturen.

We leren de tandarts omgaan met groepsdynamiek en interpersoonlijke dynamiek.

Yvonne Rietveld van Polijst uw Praktijk: “We weten dat het niet voor iedere tandarts een  natuurlijke rol is om de leiding te nemen en zich met HR bezig te houden. Daarom coachen we hierin. We leren de tandarts omgaan met groepsdynamiek en interpersoonlijke dynamiek. Dit doen we aan de hand van scripts en rollenspellen, zodat de tandarts dit zichzelf eigen kan maken. Zo kunnen we een aangename werkomgeving en stabiele atmosfeer creëren.”

Toename patiënttevredenheid

Naast het ondersteunen op gebied van HR en het coachen van u met u aan de leiding, leert Polijst uw Praktijk uw nieuwe assistenten de vereiste vaardigheden. De overgang naar uitgebreide taakdelegatie wordt daardoor vergemakkelijkt. Uw assistenten zullen meer begaan zijn met de patiënten en de tandartspraktijk. De tevredenheid van uw patiënten zal toenemen.

« Terug

Scroll naar boven