« Terug

Waar vindt u vakbekwaam personeel voor uw tandartspraktijk?

PUP-Andere-benadering-blog-4.jpg19 sep

Het is algemeen bekend dat er een tandartsentekort en een tekort aan assistenten is ontstaan. De overheid heeft onvoldoende gedaan om voldoende tandartsen op te leiden.  Ondertussen wordt het actieve tandartsenbestand ouder en schiet de aanwas van jong afgestudeerden tekort.

Een maatschappelijk gegeven is dat jonge tandartsen voorkeur hebben voor het werken in deeltijd en in teamverband. Direct na het afstuderen wordt om ervaring op te doen gekozen voor het werken in grotere praktijken of bij ketens. Maar gediplomeerde tandartsen vanuit het buitenland en tandartsen die meerdere jaren ervaring hebben kiezen nog wel voor het solo ondernemerschap.

We zorgen ervoor dat u een stabiel, gemotiveerd team om u heen krijgt.

Laten we koffie drinken

Een stabiel, gemotiveerd team

“Het is zo belangrijk dat tandartsen autonoom blijven. Dat houdt ze kritisch op de zorg die ze verlenen. In ketens is dat verantwoordelijkheidsgevoel minder aanwezig”, aldus Jaap Rietveld van Polijst uw Praktijk. Polijst uw Praktijk opereert zelfstandig. We hebben geen relatie met investeerders. Ons doel is dat u zelfstandig blijft en bovendien een stuk prettiger kunt werken. We zorgen ervoor dat u een stabiel, gemotiveerd team om u heen krijgt.

Wandel eens buiten de gebaande paden

Het feit blijft dat het moeilijk is om aan personeel te komen. Naast het tandartsentekort is er immers een tekort aan assistenten. Wandel daarom eens buiten de gebaande paden. Polijst uw Praktijk kan u de weg wijzen. Jaap: “Kijk eens naar personeel in de horeca of in de persoonlijke verzorging, zoals schoonheidsspecialisten of de kapper. Binnen deze sectoren is het personeel al gewend om met mensen te werken. Laat het idee van diploma’s eens los, en kijk naar de persoonlijkheid en de vaardigheden van iemand.”

Werkleertraject

We reiken u nieuw personeel aan en we leiden ook op. We zetten een werkleertraject op. De aankomende assistenten zullen zowel tijdens praktijkdagen als via E-learning de klinische vaardigheden aangeleerd krijgen. Binnen 6 weken kunnen we inschatten of iemand past binnen uw team.

CRKBO-gecertificeerd

Polijst uw Praktijk is CRKBO-gecertificeerd. Dit houdt in dat we voldoen aan de eisen die gesteld worden aan opleiders binnen het kort beroepsonderwijs en daarom zijn onze diensten vrijgesteld van BTW.

« Terug

Scroll naar boven