« Terug

Blokplanning: de oplossing voor een te hoge werkdruk in uw tandartspraktijk

PUP_Blokplanning-de-oplossing-voor-een-te-hoge-werkdruk-in-uw-tandarts_1.jpg17 dec

Is overwerken een steeds terugkerend fenomeen binnen uw tandartspraktijk? Dan ligt de werkdruk veel te hoog. Dit is nadelig voor de werksfeer binnen de praktijk, de mondgezondheid van uw patiënten, uw eigen gezondheid en uw privéleven. Polijst uw Praktijk weet uit ervaring dat dit anders kan. “Toen we met blokplanning begonnen, was Jaap vrijwel altijd op tijd thuis en werden de patiënten volgens planning geholpen”, aldus Yvonne Rietveld. Samen met haar echtgenoot Jaap is ze eigenaar van Polijst uw Praktijk. Voorheen hadden ze een eigen tandartspraktijk in Rotterdam.  

Slachtoffer van eigen succes

Het komt vaak voor dat de tandarts slachtoffer wordt van zijn eigen succes. Het aantal patiënten blijft groeien. Zelfs patiënten die verhuisd zijn blijven terugkomen. Een compliment voor u, maar tegelijkertijd een last. Als de werkdruk te hoog is, kunt u immers niet goed meer voor uw patiënten en uzelf zorgen, waardoor de kwaliteit van uw tandartspraktijk achteruit gaat. Dit moeten we voorkomen. Wij hebben oplossingen, die we zelf ook hebben toegepast. Deze oplossingen zijn gebaseerd op het beproefde concept van dr. Charles Strawn.

“Het gebruik van een blokplanning is een verademing voor de tandartspraktijk.”

Neem contact met ons op

Blokplanning tandartspraktijk

“Het gebruik van een blokplanning is een verademing voor de tandartspraktijk. Alle taken worden uitgevoerd op een vast tijdstip. Van downtime of overwerken en uitloop is dan geen sprake meer”, aldus Yvonne. De hoeveelheid beschikbare tijd wordt efficiënt benut, waardoor de productiviteit omhoog gaat. Ook zult u doelmatig gebruik maken van de beschikbare apparatuur en mensen. De patiëntenstroom kan zo efficiënt beheerst worden.

Zaken uitbesteden

U kunt de werkdruk eveneens aanpakken door behandelingen waar u minder goed in bent, of die u minder graag doet, uit te besteden aan een collega die hierin gespecialiseerd is. Zo hoeft u geen zaken tegen uw zin te doen en kunt zich bezig houdenbezighouden met de behandelingen waar u wel goed in bent. “Polijst uw Praktijk kan een zorginhoudelijke analyse maken met als doel helder te krijgen wat de tandarts zelf kan blijven doen en wat hij beter kan uitbesteden”, aldus Jaap.

Contact

Herkent u dat de werkdruk binnen uw praktijk te hoog ligt en wilt u hier iets aan doen? Neem vooral vrijblijvend contact met ons op. We komen graag een kop koffie bij u drinken om kennis met u te maken.

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven