« Terug

Praktijkinrichting van de tandarts: stijlvol én functioneel

PUP_Praktijkinrichting-van-de-tandarts-stijlvol-en-functioneel_2.jpg24 sep

Als u van plan bent uw tandartspraktijk te verbouwen, wilt u waarschijnlijk maar 1 ding: dat het de modernste en mooiste wordt van Nederland. Dat is begrijpelijk, maar u loopt hierbij echter het risico dat u een onnodig grote investering doet. Om geld te besparen is het verstandig advies in te winnen bij een onafhankelijke partij. “Polijst uw Praktijk helpt de tandarts bij de praktijkinrichting. Hierbij houden we uiteraard rekening met de stijl, maar ook met de functionaliteit van de praktijk”, aldus Yvonne Rietveld, samen met haar echtgenoot Jaap Rietveld is ze eigenaar van Polijst uw Praktijk.

“Wij zien vaak dat tandartsen zich alleen richten op het uiterlijk van de praktijk en niet op de functionaliteit. Terwijl die misschien nog wel belangrijker is, je moet er immers patiënten behandelen.

Advies dr. Charles Strawn

“Wij hebben zelf in het verleden onze tandartspraktijk verbouwd en waren hier erg trots op. Totdat we dr. Charles Strawn tegenkwamen. Hij deelde ons mee dat we zoveel ruimte helemaal niet nodig hadden als we de praktijk volgens zijn concept hadden ingericht. Ofwel: een 3 stoelenpraktijk met gedelegeerde taken. Later hebben we onder zijn begeleiding de praktijk op deze wijze ingericht: met vaste looplijnen, 3 behandelkamers, een receptie, een traysystem en een agendaplanning. Hierdoor konden we ons richten op het echte doel van de praktijk: de patiënt aandacht en zorg geven die hij of zij nodig heeft.”

Neem contact met ons op

Functioneel verbouwen

Wat ga ik doen in mijn praktijk? Dat is de eerste vraag die u zich moet stellen als u uw tandartspraktijk gaat inrichten. “Wij zien vaak dat tandartsen zich alleen richten op het uiterlijk van de praktijk en niet op de functionaliteit. Terwijl die misschien nog wel belangrijker is, je moet er immers patiënten behandelen”, aldus Jaap. Polijst uw Praktijk heeft contact met architecten die gespecialiseerd zijn in het verbouwen van tandartspraktijken. Zij denken mee met de tandarts door zaken op de juiste plek in te delen. Ook zorgen ze voor een balans tussen kwaliteit en budget. Er wordt eveneens rekening mee gehouden dat benodigdheden worden ingekocht tegen marktconforme prijzen.

Natuurlijke elementen

Wat betreft de stijl van de praktijk werken natuurlijke elementen het best. Dit wordt ook wel healing environment genoemd. Een stijl waarin de patiënten en de assistenten zich op hun gemak voelen. Rustige natuurlijke kleuren en veel daglicht zijn hiervan belangrijke kenmerken.

Praktijkinrichting tandarts: meer informatie

Wilt u meer weten over de praktijkinrichting van de tandarts volgens de richtlijnen van dr. Charles Strawn? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Als u gebruikmaakt van onze ondersteuning, dan zullen we een jaar lang wekelijks aanwezig zijn binnen uw praktijk om de verbouwing en wijziging van werkwijze zo goed mogelijk te laten verlopen.

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven