« Terug

Wilt u succesvol worden in de Nederlandse tandheelkunde?

PUP_Wilt-u-succesvol-worden-in-de-Nederlandse-tandheelkunde_1.jpg27 aug

Veel startende tandartsen komen uit het buitenland. Zowel van binnen als buiten de EU. Tandartsen die uit EU-landen komen, kunnen redelijk snel aan een BIG-registratie komen en een tandartspraktijk in Nederland starten. Tandartsen van daarbuiten, hebben hier meer tijd en kennis voor nodig. Polijst uw Praktijk weet welke stappen een buitenlandse tandarts moet nemen om hier een tandartspraktijk te kunnen starten.  

Wegwijs in de Nederlandse tandartscultuur

“Polijst uw Praktijk heeft als doel gesteld dat er wederzijds begrip ontstaat tussen de nieuwe tandarts en zijn assistenten en patiënten. Wij maken de nieuwkomer wegwijs in de Nederlandse tandartscultuur”, aldus Jaap Rietveld, samen met zijn vrouw Yvonne is hij eigenaar van Polijst uw Praktijk.

“Wij zullen de nieuwe tandarts helpen met het leren begrijpen van de Nederlandse manier van communiceren en de wijze waarop patiënten gewend zijn behandeld te worden.”

Neem contact met ons op

Tandartspraktijk beginnen

Bent u naar Nederland gevlucht of geëmigreerd? Dan zal u eerst een aantal zaken moeten regelen voor u daadwerkelijk een tandartspraktijk kan beginnen. Vermoedelijk bent u hier al van op de hoogte. Allereerst dient u de taaltoets Nederlands NT2 te hebben gehaald. Vervolgens moet u een AKV toets doen. Hierin worden de kennis van de wetgeving, cultuur, ethiek en de organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg getoetst. Als 3e en laatste stap zal de beroepsinhoudelijke toets worden afgenomen. Dat gebeurt op het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Hierna krijgt u de BIG-registratie en kunt u een tandartspraktijk beginnen.

De ondersteuning van Polijst uw Praktijk

“Wij zullen de nieuwe tandarts helpen met het leren begrijpen van de Nederlandse manier van communiceren en de wijze waarop patiënten gewend zijn behandeld te worden”, aldus Yvonne. “In veel landen gaat het er in de tandartspraktijk dikwijls hiërarchischer aan toe dan in Nederland. Egalitair overleg tussen tandarts en assistenten is daar ongebruikelijk. Wij zullen de gebruikelijke omgangsvormen met de tandarts oefenen.” Wij lichten u ook in over de wet- en regelgeving rondom arbeid en de zorgverzekeraar.

Ook de patiëntbenadering kan in het land waar u vandaan komt heel anders zijn. In veel landen gaan patiënten pas naar de tandarts als ze ergens last van hebben. In Nederland geldt echter: voorkomen is beter dan genezen. Daarom gaan patiënten hier veel frequenter naar de tandarts, zodat u een band met hen kunt opbouwen.

Verder kunnen wij ervoor zorgen dat u de financiering voor uw nieuwe tandartspraktijk kunt rondmaken. Hiervoor hebben wij de juiste contacten bij banken. Ook zullen wij u tips geven hoe u een rendabel ondernemingsplan maakt.

Neem contact met ons op

Tandartspraktijk inrichten volgens dr. Charles Strawn

Als u zich laat begeleiden door Polijst uw Praktijk, zullen wij samen met u de praktijk inrichten volgens het wetenschappelijk beproefde concept van dr. Charles Strawn. Toen wij zelf een tandartspraktijk hadden, zijn wij erachter gekomen dat dit de meest efficiënte en prettige werkwijze is waarop u een tandartspraktijk kunt runnen. In het kort komt het erop neer dat u een meer-stoelen solopraktijk zult hebben waarin u taken delegeert aan uw assistenten. Dankzij deze werkwijze heeft u genoeg tijd om uw patiënten zo goed mogelijke tandheelkundige zorg te bieden.

Informatie tandartspraktijk starten

Komt u uit het buitenland en wilt u een tandartspraktijk starten in Nederland? Neem dan vooral contact met ons op. Als neutrale partij kunnen we u goed begeleiden bij uw integratie in de Nederlandse tandartscultuur. Samen zorgen we ervoor dat het een mooie start zal zijn van uw tandarts carrière hier.

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven