« Terug

Zo ziet Polijst uw Praktijk de toekomst van de solo werkende tandartsen in Nederland

PUP_Zo ziet Polijst uw Praktijk de toekomst van de solo werkende tandartsen in Nederland_1.jpg12 apr

Waarom werkt menig solo werkende tandarts nog steeds volgens het klassieke model, terwijl hij/zij al jaren te maken heeft met lastige kwesties en organisatorische vraagstukken? Polijst uw Praktijk, een initiatief van Jaap en Yvonne Rietveld, weet dat dit anders kan.

Striktere regels tandheelkundige behandelingen

In de jaren 80 was de tandartspraktijk van Jaap en Yvonne nog heel traditioneel. Er stond 1 stoel in de behandelruimte, waar Jaap zijn patiënten behandelde. Yvonne volgde toen het klassieke rolmodel van stoelassistente secretarieel. Sindsdien heeft de praktijk verschillende fases doorlopen. Enerzijds omdat de wettelijke regels rondom tandheelkundige behandelingen veranderden en strikter werden. Anderzijds omdat ze last hadden van bepaalde kwesties, zoals een disbalans tussen werk en privé en lichamelijke klachten door statisch werken.

Jaap: “We kunnen er samen zo’n 4 per jaar begeleiden. Tientallen tandartsen zullen dus profijt hebben van de ideeën van dr. Charles Strawn.”

Neem contact met ons op

Tientallen tandheelkundige klinieken verbeteren

Jaap en Yvonne wilden deze problemen aanpakken, en richtten de tandartspraktijk in 1998 volledig in, volgens het universeel toepasbare concept van dr. Charles Strawn. Dit leidde tot een goed georganiseerde, winstgevende en moderne tandartspraktijk. Jaap: “Wij hebben als doel de komende 10 jaar veel tandheelkundige klinieken, volgens dit concept te verbeteren. We kunnen er samen zo’n 4 per jaar begeleiden. Tientallen tandartsen zullen dus profijt hebben van de ideeën van dr. Charles Strawn.”

De moderne tandartspraktijk

Een 3-stoelen solo-praktijk met gedelegeerde taken. Zo ziet de moderne tandartspraktijk, van solo-werkende tandartsen eruit. De assistenten zijn hoog opgeleid, en hebben ook preventieve taken, zoals voorlichting, fluorideren, tandsteen weghalen, röntgenfoto’s maken en dit allemaal zelf uitvoeren. De tandarts houdt zich louter bezig met voorbehouden handelingen. Op deze wijze kan hij/zij meerdere patiënten tegelijk helpen en krijgt hij/zij een dynamische werkplek. Bovendien gaat de werkdruk omlaag.

Neem contact met ons op

Nog niet klaar met tandheelkunde

Yvonne: “Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst voor solo werkende tandheelkundigen zeer positief zal zijn, als ze met Polijst uw Praktijk in zee gaan. We hopen hiermee ook de mondzorg van vele patiënten te bevorderen. We zijn nog lang niet klaar met de tandheelkunde!”

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven