« Terug

Menig tandheelkundige kliniek heeft behoefte aan verandering

PUP_Menig tandheelkundige kliniek heeft behoefte aan verandering_3.jpg15 feb

Het vak tandarts is interessant, geeft voldoening, maar is ook zwaar. Wanneer het werk voor de tandarts zowel een lichamelijke als geestelijke belasting vormt, of als hij/zij dit wil voorkomen, is het tijd voor verandering. Polijst uw Praktijk wil de solo werkende tandartsen hierin begeleiden, omdat zij vanwege de hectiek op de werkvloer geen gelegenheid hebben zelf veranderingen door te voeren.

Werkwijze veranderen

“Het is zo belangrijk dat tandartsen plezier blijven houden in hun werk! Nadat wijzelf de werkwijze binnen onze tandartspraktijk drastisch hebben gewijzigd, kwam dit weer terug”, aldus Jaap Rietveld. Samen met zijn echtgenote Yvonne Rietveld is hij eigenaar van Polijst uw Praktijk.

Groot succes voor tandartspraktijken

Polijst uw Praktijk volgt het beproefde concept van dr. Charles Strawn. In de Verenigde Staten bleek dit al een groot succes voor tandartspraktijken die het toepasten. Medio jaren 90 is Strawn naar Nederland gekomen en heeft hier veel tandartspraktijken verbeterd, waaronder die van onszelf. Hierdoor weten we dat de veranderingen die we, naar zijn ideeën doorvoeren, echt werken. Dit is tevens waarin we ons onderscheiden van andere consultants binnen de tandartswereld.

Jaap: “Wij kunnen samen met de tandarts, op de werkvloer ervoor zorgen dat het concept van Strawn werkt.”

Neem contact met ons op

Tandheelkundige wereld

Polijst uw Praktijk onderscheidt zich van andere consultants, doordat we zelf uit de tandheelkundige wereld komen. Jaap: “Zie ons als de profvoetballer met veel ervaring die coach wordt, en de lesstof en oefenstof uit de praktijk heeft gehaald.” Jaap is meer dan 30 jaar tandarts geweest, en Yvonne heeft hem vanaf het begin af aan ondersteund. Eerst als stoelassistente secretarieel in een praktijk aan huis, en later als praktijkmanager en personeelscoach. Jaap: “Wij kunnen samen met de tandarts, op de werkvloer, zorgen dat het concept van Strawn werkt.”

Behoefte aan verandering

Wij hebben jarenlang opeenvolgende verschillende tandartspraktijken gehad. Doordat onze praktijk groeide, groeide ook de tijdsdruk. Dit veroorzaakte een disbalans tussen praktijk en privé. Yvonne en Jaap kwamen tot de conclusie dat ze behoefte hadden aan verandering. Yvonne: “We nodigden Strawn uit om onze tandartspraktijk te analyseren en te verbeteren.”

Neem contact met ons op

Veranderproces van onze tandheelkundige kliniek

Het veranderproces binnen onze tandheelkundige kliniek duurde ongeveer een jaar. Dankzij Strawn veranderde onze mindset volledig en we volgden nieuwe protocollen. Voorbeelden hiervan zijn: taken delegeren aan assistenten, taken waar we minder goed in waren uitbesteden aan andere tandheelkundige specialisten, assistenten coaching geven en patiënten motiveren hun gebit goed te verzorgen.

Missie Polijst uw Praktijk

De missie van dit alles was onze tandartspraktijk voor zowel de tandarts, de assistenten als de patiënten te verbeteren. Deze missie zetten we met Polijst uw Praktijk voort. We willen dat onze vakgenoten ook de gelegenheid krijgen hun praktijk te verbeteren en daarmee het leven van de patiënten, de assistenten en henzelf. Hierbij staat de mondgezondheid van de patiënten voor op.

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven