« Terug

Het concept van dr. Charles Strawn bevordert het functioneren van tandartspraktijken

PUP_Het concept van dr. Charles Strawn bevordert het functioneren van tandartspraktijken_3.jpg18 jan

Jaap en Yvonne Rietveld van Polijst Uw Praktijk, hebben grote vorderingen gemaakt toen ze hun tandartspraktijk inrichtten volgens de ideeën van dr. Charles Strawn. “Wij hebben veel baat gehad bij zijn begeleiding. Met behulp van onze onderneming Polijst uw Praktijk willen we zijn werkprocessen overbrengen bij andere solo werkende tandheelkundigen.” Wat is de kijk van dr. Charles Strawn op de tandheelkundige zorg?

Vier sleutels voor succes tandheelkundige zorg

Dr. Charles Strawn is van 1972 tot 1985 als PHD verbonden geweest aan de tandheelkundige faculteit van de Universiteit van Michigan. Hij hield zich bezig met het verbeteren van de praktijkvoering binnen de tandheelkundige zorg. Deze visie heeft hij weergegeven in zijn boek The Four Keys to dental Practise Success. Wij volgen deze ‘sleutels’, aan de hand van 4 werkprocessen: andere patiëntbenadering, uniek tijdsbeheer systeem, optimalisatie van werkprocessen en financiële controle.

Yvonne: “De tandarts dient zijn assistenten te zien als collega’s die in staat zijn om taken zelfstandig te verrichten.”

Neem contact met ons op

Vluchtige tandartscontrole aan banden leggen

Met behulp van de andere patiëntbenadering, leggen we de vluchtige tandartscontrole die veroorzaakt wordt door werkdruk, aan banden. Zo komt de tandarts gemakkelijker achter de wensen van zijn patiënten en kan hij/zij betere mondzorg verlenen. “Wij helpen de tandarts met het scheppen van een klimaat waarbinnen patiënten zich prettig en gehoord voelen”, aldus Jaap. De tandartspraktijk bereikt dit door met het gehele team meer tijd en aandacht te besteden aan de patiënten. Ook dient de tandartspraktijk de patiënten het besef bij te brengen dat het hebben van een goed gebit ten goede komt aan de kwaliteit van hun leven.

Schematische blokplanning tandartspraktijk

De zware tijdsdruk waar tandartsen onder gebukt gaan, heeft nadelige gevolgen voor de tandartspraktijk en de mondgezondheid van de patiënten. Wij begeleiden de tandartsen daarom bij het realiseren van een uniek tijdsbeheersysteem. Hierbij maakt de tandarts gebruik van een schematische blokplanning, waarmee hij/zij meerdere patiënten tegelijk kan helpen en doelmatig gebruikmaakt van de beschikbare capaciteit. Met als gevolg een prettige werksfeer, een groeiende omzet en tevreden patiënten.

Neem contact met ons op

Productiviteit tandartspraktijk omhoog brengen

“Wij vinden het eveneens belangrijk om de productiviteit van de tandartspraktijk omhoog te brengen, zonder dat de tandarts langer aan het werk is. Hiervoor dient de tandarts zijn assistenten wel als collega’s te zien die in staat zijn om taken zelfstandig te verrichten. Denk aan gebitsreiniging, fluorideren, uitleg geven aan patiënten en administratie”, aldus Yvonne. Dit wordt ook wel Four-handed dentistry genoemd. Een ander onderdeel hiervan is een dynamische werkplek voor de tandarts, in plaats van de gangbare statische werkplek. Dit reduceert fysieke belasting. Ook het stroomlijnen van de praktijk door middel van een plattegrond en een traysysteem bevorderen de productiviteit.

Bedrijfsresultaat van tandartspraktijken

De laatste sleutel heeft betrekking op hoe de tandarts zich verhoudt tot zijn praktijk. Wij raden hem aan zichzelf naast tandarts als ondernemer te zien. Alleen dan kan het bedrijfsresultaat van de tandartspraktijk daadwerkelijk verbeteren. Jaap: “Wij helpen de tandarts met het inzichtelijk maken van de effectieve benutting van de behandelcapaciteit en het financiële resultaat. Zo krijgt hij/zij meer grip op zijn financiële situatie en kan hij/zij betere keuzes maken. Het is ons doel dat de winstgevendheid en de pensioenopbouw worden verbeterd en veilig gesteld.”

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven