« Terug

Polijst uw Praktijk helpt solo werkende tandartsen hun tandartspraktijk verbeteren

PUP_Polijst uw Praktijk helpt solo werkende tandartsen hun tandartspraktijk verbeteren_3.jpg21 dec

Veel solo werkende tandartsen lopen al jaren tegen organisatorische problemen en loopbaanvraagstukken aan. Vanwege de hoge werkdruk hebben ze geen gelegenheid hun werkwijze te wijzigen, met als risico dat ze in deze onwenselijke omstandigheden blijven hangen. Polijst uw Praktijk is erop gericht deze tandartspraktijken te ondersteunen op de werkvloer en positieve veranderingen te weeg te brengen. “We hebben geen eigen tandartspraktijk meer, maar we zijn nog lang niet klaar met de tandheelkunde”, aldus Jaap Rietveld. Samen met zijn vrouw Yvonne Rietveld is hij eigenaar van Polijst uw Praktijk.

Opeenvolgende tandartspraktijken

“Wij werken graag voor én met mensen”, aldus Yvonne Rietveld. Zij was jarenlang de rechterhand van tandheelkundige Jaap Rietveld. Samen hebben ze opeenvolgende verschillende tandartspraktijken gehad. Onder andere op de Zuid-Hollandse eilanden en in Rotterdam. Ook zij liepen tegen moeilijke kwesties aan, zoals een disbalans tussen werk en privé en lichamelijke klachten door het statische werk. Ze kwamen tot de conclusie dat er behoefte was aan structurele veranderingen.

Jaap: “Deze positieve ervaring willen wij graag delen met andere vakgenoten binnen de tandheelkundige zorg.”

Neem contact met ons op

Dr. Charles Strawn

We kwamen in aanraking met dr. Charles Strawn en zijn vooruitstrevende werkprocessen. Hij heeft binnen onze tandartspraktijk grote verbeterslagen gemaakt. Onder andere door ons te leren hoe en welke taken we konden delegeren aan onze assistenten. Daarnaast leerde hij ons met blokschema’s werken, waardoor Jaap meerdere patiënten tegelijk kon helpen. De veranderingen veroorzaakten een hogere arbeidssatisfactie bij de assistenten, kwalitatief betere tandheelkundige behandelingen, tevreden patiënten en een lagere werkdruk.

Positieve ervaring delen met vakgenoten

Jaap: “Onze kwaliteit van leven verbeterde ongekend. We kregen meer tijd voor onszelf en ons gezin. De balans tussen werk en privé werd hersteld. Deze positieve ervaring willen wij graag delen met andere vakgenoten binnen de tandheelkundige zorg. Dit heeft ons ertoe bewogen met Polijst uw Praktijk te beginnen.”

Neem contact met ons op

Onze doelgroep

Polijst uw Praktijk is in staat zo’n 4 tandartsen per jaar begeleiden. Onze doelgroep betreft solo werkende tandartsen die al 10 tot 15 jaar aan de slag zijn als zelfstandig ondernemer en behoefte hebben hun gangbare werkwijze te veranderen. De tandartsen zullen waarschijnlijk wel in aanraking zijn gekomen met de werkprocessen van dr. Charles Strawn, maar hebben niet de mogelijkheid ze in praktijk te brengen. Daar gaat Polijst uw Praktijk bij helpen.

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven